Saker som gör mig glad - Fina fiskevatten

onsdag 30 juni 2010

29/6 och Bröllopsdag


Igår firade jag och min man 8 årig bröllopsdag. Som jag har sagt många gånger så går tiden verkligen fort, det märks extra tydligt när man tittar på vår dotter.

Vi blev väckt utav dottern på morgonen. Hon hade gjort frukost åt oss. Smörgåsarna var utstansade som hjärtan, var sitt glas mjölk och en jättefint grattiskort. Hon är så fin vår älskling.



Hela familjen fortsatte dagen till havs. Jag trotsade både peruk och sjal idag. Är så glad att mitt hår har börjat växa ut så jag vill visa upp det. Vi tog turbåten till klubbviken och åt lunch där. Kunde konstatera att jag inte var den enda "skalliga" personen, fem karlar gjorde mig sällskap. Det blåste rätt mycket men solen värmde skönt, så vi satt ute ett tag. Efter maten tog vi en promenad mot havet och sanddynerna. Det är så vackert där ute. Dottern tog av sig tights, strumpor, skor och passade på att doppa fötterna. Vattnet var lite kallt men vågorna lockade för mycket. Hon hoppade jämfota över vågorna, njöt av plasket och skrattade förnöjd. Kändes att sanden var lite jobbig att gå i för mina trötta ben men det var det värt.

Vi hade en jättebra dag där ute, en helt perfekt bröllopsdag.

Inget brev...

Tyvärr har jag inte fått något besked ännu angående min strålning. Ringde igår och pratade med tidsbokningen på onkologen och de hänvisade mig till än annan person som arbetar på strålningsenheten. Jag försökte kontakta henne flera gånger men lyckades tyvärr inte. Idag på morgonen så blev det napp men ingen tid fanns uppbokad på mig ännu. Tydligen ska min läkare göra en anmälan men det verkar inte ha blivit av, de hade hittat min journal i alla fall där det stod preliminär och planerad start vecka 27. Hon skulle kontakta mig under dagen och då förhoppningsvis med en tid.

Så fortsättning följer.....

Vill passa på att tillägga att jag hade en helt underbar dag hos min Pitekompis. Precis som förväntat, härligt. Tack snälla du..

måndag 28 juni 2010

Hoppas....


Idag hoppas jag att min kallelse till NUS ska ligga i brevlådan på eftermiddagen. Vill gärna veta när det är dags. Inte för att jag vill strålas men jag måste och kan inte ångra mig, har inget annat val helt enkelt.

Tänker rätt mycket på nästa vecka, på vad som kommer att ske. Har ingen aning men man kommer snabbt in i rutinerna. Hoppas på att jag kommer att träffa nya vänner...eller jag vet att jag kommer att göra det. Spännande!
Tror inte det blir svårt för mig att skaffa mig nya bekantskaper, min sociala förmåga är det inget fel på (anser jag i alla fall).

Har haft så lustiga drömmar, två nätter i rad har jag drömt om resväskor. Olika storlekar och färger. Tänker på vad jag ska packa med mig, det är ju ändå en vecka i stöten som jag ska vara borta från hemmet. Av tidigare erfarenheter så vet jag att jag är expert på att packa alldeles för mycket. En sak är då säkert..flera par skor är viktigt. De behövs för promenader, fina och busiga väderdagar. Mitt mål är att försöka promenera dagligen, men blir inte besviken om det inte skulle fungera. Har ju ingen aning om hur jag kommer att må framöver.

Mitt andra mål är att jag ska försöka blogga varje eller varannan dag. Har en bärbar dator som jag ska ta med mig, ska undersöka hur internetkopplingen fungerar på hotellet. Är inte så tekniskt kunnig men frågar jag så får jag säkert hjälp.

Idag blir det ett besök hos min Pitekompis. Ser verkligen fram emot det. Vi ska äta lunch och ta en promenad, eventuellt blir det lite shopping. :-)

När jag kommer hem hoppas jag att jag finner brevet med kallelsen från NUS.

fortsättningen följer........

lördag 26 juni 2010

Midsommarafton


Vilken strålande dag det var igår. Vädret var soligt och varm. Vi startade dagen med att besöka byns samlingspunkt Torget. Där arrangerades pyntning av majstången, ringlekar, ponnyridning, fikaförsäljning, boll och ringkastning. En trevlig tillställning där byborna samlas och pratar och leker lite tillsammans.

Efter denna korta visit körde vi in till stan, Gültzaudden. Vår dotter skulle vara med i en dansuppvisning med Luleå Hembygdsgille. Det visade sig också att hon fick vara en av lekledarna när det var dags för ringlekarna.
Även där pyntades majstången med blommor, blad och gulblåa band.
På bilden ovan ser ni henne i vit blus och grå kjol svänga sig runt i en schottis.
Därefter blev det uppvisning av både vuxna och barn. Många luleåbor hade samlats för att se och delta i lekarna. Det var filtar och picknickkorgar lite här och där. Folk njöt av sill, sallader och självklart jordgubbar. Även på stranden satt det folk, en del passade även på att ta sig ett dopp.



Kvällen avslutades med en underbar grillafton ute i solen hos våra vänner i byn. Vilken kväll! God mat och dryck, trevligt sällskap.
Hoppas att alla ni andra fick uppleva en lika fin midsommar.

torsdag 24 juni 2010

Mitt halsont är borta :-)

Äntligen känns halsen ok. Det var så skönt med en promenad igår kväll. Jag behövde det verkligen. Kul att komma igång med promenaderna igen, fast jag har rejält ont i benen idag (både träningsvärk och vanlig värk). Sover dåligt igen, men det beror på många olika faktorer t.ex. värme, ljuset, nästäppa, snarkningar (min mans, hundens och även mina)att jag pratar i sömnen, benvärk och klåda. Den lilla sömnen gör inte så mycket, har tid att vila på dagarna.

Idag är det riktigt sommarväder. Dottern med kompis sprang genom vattenspridaren tidigare. De tjöt av skratt när det kalla vattnet krockade mot deras varma hud. En svalkande isglass i solstolen blev belöningen efteråt.
Qipper fick sig också en svalkande dusch, han älskar det.

Själv har jag tagit hand om mina odlingar, har tyvärr drabbats av skadeinsekter på några tomatplantor. Får se hur det går med dem, det är sådant som händer ibland.

Nu blir det lite stekt pannkaka och jordgubbssylt till lunch.

Hoppas ni alla andra får känna av sommarvärmen idag. :-)

onsdag 23 juni 2010

Kvällspromenad


En underbar kväll. Jag med min nya keps tog en prommis med hundarna.

Frukost i det gröna


Visst är det härligt att vakna och se solen skina. Strålarna har redan hunnit värma upp uteplatsen lite, lagom till frukosten. (det beror ju på att jag har haft sovmorgon, annars är det inte så varmt där)

Ska ordna lite god frukost och sätta mig där ute och njuta. Lyssna på fågelsången, se hundarna busa, höra humlorna surra, läsa morgontidningen, bli bländad av solen och dricka påtår.

Ahh...det är sommar!

måndag 21 juni 2010

Vackert att sitta och titta på



Den här fina bänken köpte jag på Inneting idag. En fin liten bänk som är lätt och enkel att placera var man vill. Den lilla grodan och den vackra krukan blev också inköpta på samma ställe.

Även saker som jag har placerat inomhus fick följa med mig hem. Tror den här butiken har börjat bli en av mina favoriter. :-)

En fin ljusstake



En liten gunghäst. Passar perfekt t.ex. på fönsterbänken.



Har länge varit på jakt efter en keps som passar bra på mitt huvud. Hittade till slut TVÅ stycken på en barnavdelning, en militärgrön och en svart. Äntligen kan jag ha keps utan se allt för knäpp ut, skönt!

Måndag igen

Får se vad denna dag har att ge...förhoppningsvis sol och värme. Dagen har i alla fall startat bra, solen är här men värmen är lite försenad, tog nog en sovmorgon.

Ska skjutsa dottern till en kompis lite senare. Sommarlovets fria timmar har gjort så att de har vänt på dygnet en hel del och blivit riktiga drönare på morgnarna Visst är det skönt att sova ut på morgonen men det finns ju gränser..(anser jag iaf).

Jag har inga direkta planer idag. Har fortfarande irriterande halsont. Ska åka iväg och shoppa lite på Inneting, fick ju ett sådant fint presentkort av min man på morsdag. Har inte haft tillfälle och spendera det ännu men idag blir det av. Det svåraste är ju att kunna välja, det finns så mycket vackert.

Min man jobbar fortfarande, längtar tills han blir ledig. Det är ju endast två veckor kvar tills jag ska ned till Umeå.

Fick en jättefin present på posten förra veckan. En hemsydd Buff som en kär kompis har gjort till mig. Den har en vacker turkos färg med blommor på, den passade perfekt. Den hade sin premiär redan i lördags. Kunde konstatera att den fungerar bra både mot mygg och regn. Tack kära vän!

Nu blir det en stärkande kopp kaffe och sedan lite shopping. Vi ses!

söndag 20 juni 2010

Är less...

Nu är jag tillbaka till samma period som innan när jag skulle påbörja min cellgiftsbehandling. En låååång väntan.
Mitt ena jag vill att tiden ska gå fort så jag får starta min behandling och mitt andra jag önskar att det ska ta tid så jag kan vara med min familj och njuta av sommaren här hemma.

Vissa dagar känner jag mig hur pigg som helst och har ork med allt och sedan kan det vända snabbt och jag känner mig seg, arg och frustrerad.

Tiden går för fort för att hinna med familjen. Dagarna sedan mitt senaste inlägg har flugit förbi. Har ändå hunnit med vår dotters dansuppvisningar i helgen, trevlig lunch/middag med mina arbetskamrater samt utplantering av samtliga växter som huserat i växthuset den senaste tiden.

Under hela tiden har mina tankar cirkulerat kring min kommande strålbehandling och sommaren. Har inte fått min kallelse än, är less på att vänta, less på att det ska ta sådan tid. Tog kontakt med Umeå tidigare i veckan för att kolla om min tid var bokad, men icke sa nicke. Jag blev hänvisad till två olika (trevliga) sköterskor men tyvärr utan resultat. De sa snällt att alla jobbar så gott de kan och att jag tyvärr måste hålla ut och vänta lite till. Strålningsenheten har flyttat till en helt ny byggnad, vilket drar ut på allt extra mycket. Det kan till och med bli så att jag får kallelsen några dagar innan start. Det är preliminärt sagt att behandlingen ska starta vecka 27, men nu verkar det inte helt säkert. Skit också, jag vill så gärna få detta överstökat. Dessutom måste vi som familj kunna planera vår tid tillsammans i sommar.

En eländig halsinfektion har retat mig i drygt två veckor. Kollade med sköterskan om jag skulle vara orolig men eftersom det är drygt fyra veckor sedan min cellgiftsbehandling så behövde jag inte oroa mig. Det enda som jag måste tänka på (som jag alltid tänker på) är att jag inte drabbas av feber. Måste nog ta kontakt med en läkare till veckan om det inte går över. Är less på mitt halsont, vill att det ska försvinna.

Har fortfarande klåda, men inte lika mycket som tidigare. Är less på att klia (fast jag inte får så gör jag det ändå.)

För några timmar sedan var jag väldigt less på regnet. Det har vräkt ner hela helgen men nu har det äntligen slutat. Det blev en hel del tv tittande i helgen.

Är less på mina extra kilon. Nog för att jag redan hade några innan sjukdomen men nu har de förökat sig trippelt. Blä...

Finns det då något positivt som jag kan skriva, jo faktiskt. Jag kan konstatera att jag har väldigt trevliga och fina arbetskamrater, vår dotter är jätteduktig på folkdans, att jag älskar bröllop och att det är kul att spela " Den försvunna diamanten" tillsammans med familjen och att mina valkar på magen är mjuka och sköna.

onsdag 16 juni 2010

Fisketur i kvällsolens glans



Hela familjen var på en fisketur i går eftermiddag/ kväll. Under dagen blåste det rätt hårt men lagom till vår lilla resa avtog det. Vi hyrde en båt och rodde ut på sjön, vilken underbar kväll, tyvärr utan fisk men det spegelblanka vattnet, solen och grillglöden gjorde så att allt var toppen. Vi grillade parisare, drack kaffe och jag kunde även njuta av en kall öl.


Myggen börjar bli mycket irriterande och jag har problem att de biter igenom allt jag har på huvudet, så det blev peruk och keps för den här kvällen.



Min man passade på att göra några kast under väntan på grillglöden.



Vår dotter njöt. Hon blev lite trött senare på kvällen. Lite gnäll blev det men tålamodet verkar trots det finnas kvar. Ni vet ju hur barn kan vara...




Vi hade en helt underbar kväll och kommer garanterat att göra om det. Den gången kommer vi även att fånga fisk. :-)

tisdag 15 juni 2010

Nytt utseende...

Det är inte bara jag som förändras utan även min blogg. Har gjort om den lite. Hoppas att ni tycker om den. Kom gärna med kommentarer, ris eller ros.

kram Annika

Arbetskraft..

Jag besökte mitt arbete igår, måndag. Det kändes inte alls lika jobbigt som tidigare, kan nog bero på att jag själv mår mycket bättre.
Visst har jag krämpor fortfarande men inte riktigt på samma sätt.

Det var så trevligt att träffa min arbetskamrater igen. Fick som vanligt ett varmt mottagande. Många kramar och uppmuntrande ord. Skratten ekade i korridorerna. Jag känner verkligen att jag längtar tillbaka.

Vet inte hur allt kommer att bli under och efter strålningen, allt får ta den tid som behövs, det går inte att skynda på.

En sak är då säkert. Mina goa arbetskamrater ger mig kraft, kraft att orka komma igen och börja jobba, de ger mig arbetskraft.

Summertime...


and the living is easy..







Det har varit en riktig Må Bra-helg.
Det började med studentfest på fredagen. Det känns som igår när man själv stod på trappan till Språklådan och sjöng om studentens lyckliga dar. Vilken energi och glädje som höll oss uppe trots flera dar av firande. Tyckte dock att fredagens ungdomar såg lite slitna ut, men framåt kvällen var formen på topp igen. Grattis till er alla och lycka till!

På lördag var det dags för den årliga och traditionsenliga Tjejjoggen i Sjulsmark. Flera år på raken har vi varit ett gäng som har deltagit i detta evenemang. Vi har sprungit eller promenerat. Jag har alltid sprungit men i år blev det att promenera den 5,5 km långa sträckan. Har haft ont i halsen i flera dagar men jag ville vara med ändå. Dottern och min mamma var även de med i år. Solen sken men regnet var inte långt borta. Efter loppet så samlades alla deltagare på gräset och njöt av medhavd picknick eller köpte hamburgare på plats. Priser lottades ut, så alla hade chans på vinst. När vi sedan styrde bilen hemåt kom regnet.
Kvällen avslutades i vänners goda sällskap (tjejjoggarna inkluderat våra familjer) med en underbart god grillbuffé, ingen risk att vi skulle gå hungriga därifrån. Jag och dottern tummade på att ställa upp i Tjejjoggen nästa år och då ska vi jogga oss runt. Ser fram emot det. :-)

Söndagen gick åt till att plantera. Fick hjälp av min mamma att sätta alla pelargoner i större krukor. Även lite sommarblommor blev utplanterade i rabatter och krukor. Det är så härligt när man ser hur de njuter av att få extra näring och utrymme, de börjar genast breda ut sig och visar sina fina bladverk och blommor.

Den här helgen har gjort mig extra lycklig. Jag har fått vara med dem jag älskar, har fått syssla med det jag tycker om och njöt av att må rätt bra.

fredag 11 juni 2010

Den blomstertid nu kommer....


Äntligen sommarlov! utropade alla elever när de klev ut på skolgården. Vilken härlig uppvisning de bjöd oss på, sång, dans och musik uppträdanden. Det var stor uppslutning av föräldrar, syskon och andra släktingar nere i Ankaret på Ersnässkolan.
Med tårfyllda ögon tog man farväl av sexorna som börjar årskurs sju i stan. Även ett ledsamt adjö fick några pedagoger som kommer att avsluta sin tjänst på skolan, en av dem arbetade största delen med vår dotters klass. Det blir nog inte ett adjö som gäller för evigt, rätt vad det är så ses de säkert igen, kanske inte på skolan men någon annanstans.
Dagen avslutades med tårta och saft som sexorna bjöd på.

Väl hemma blev det även här tårtkalas. Vi kommer att fortsätta hela dagen. Det blir studentfest hos min svägerska med familj senare idag. Hennes son tar studenten idag. Gratulerar till din stora dag!

Hoppas att ni alla får en skön avslutningsdag och äter massor med tårta, för det ska vi göra.

torsdag 10 juni 2010

Besök, promenader och klåda..

I tisdags kom min kära kompis från Piteå på besök. Det var så kul att se henne igen. Vi pratade om allt möjligt och självklart om vår sjukdom. Jämförde biverkningar, testade peruker (jag hennes och hon mina)och pratade mycket om shopping och mat (våra njutningar).

Vår lunch, en härlig räksallad.



Efter maten trotsade vi den kalla vinden och tog en lång, skön promenad.
Mina hundar fick så klart följa med.

En ko, stannade till och tittade nyfiket på oss när vi passerade.

Vi belönade oss med kaffe och chokladkaka efteråt. Tyvärr straffade det sig för mig med onda ben på kvällen, nåväl det var det värt. För jag hade en superdag, tack vännen för det.

Onsdag och torsdag har varit rätt solig men blåsig. Vindarna är fortfarande rätt kalla. Har grejat med mina plantor. Planterat ut några i krukor och rabatter, ska fortsätta på söndag.

Har drabbats av en otroligt irriterande klåda. På benen, armarna, fötterna (både under och ovansidorna), magen och ryggen. Det kliar så in i h-vete. Jag håller på att bli galen. Vet inte vad det är för något konstigt. Kanske soleksem? Värmeutslag? Har inte suttit ute i solen så mycket, dessutom har jag haft långärmat och långbyxor och de varma temperaturerna har lyst med sin frånvaro. Hmmm, får nog ta kontakt med systeryster om det inte är borta efter helgen.

Ikväll har vi gjort en smarrig jordgubbstårta inför skolavslutningen imorgon. Dottern går ut årskurs fyra och eftersom jag är hemma kändes det roligt att njuta av en tårta efteråt.

Hoppas på en klifri natt men tror inte att det blir så. Är det här det som kallas Kli-makteriet? hihihi...

Ha det så gott allihopa, kram

måndag 7 juni 2010

Hårrötter och morötter


Helgen gick fort, hann nästan inte med i svängarna. Fredagens shoppingrunda gav mersmak så jag följde med en kompis på en sväng under lördagen också. Söndagens firande av Sveriges Nationaldag blev en dansdag på Hägnan i Gammelstad. Förutom dotterns folkdans lags uppvisning fick vi även beskåda Thailänsk dans, magdans, bugg och swing. Totalt var det 300 personer som uppträdde på olika vis, även sång och musik. Det var så fruktansvärt kallt, vilken tur att jag hade långkalsonger på mig. :-). Fy farao, när kommer värmen tillbaka?

I eftermiddags fick jag ont i huvudet, eller rättare sagt mina hårrötter
. Känner att en till omgång håravfall är på gång. Aj, aj vad det värker på huvudet. Har inte tappat allt hår så att jag har blivit helt kal men det mesta är borta. Det märks inte på samma sätt när jag har rakat huvud. Brynen och fransarna är så gott som borta, några få strån är kvar. Börjar bli less på att ha peruk, känns inte så bekvämt. Använder många olika sjalar och buffar. Skulle vilja ha keps på mig, men ser inte klok ut i dem, mitt huvud är alldeles för litet.

Apropå rötter, då tänker jag på morötter. Ikväll förberedde jag mina sådder för friland, jag gjorde upp rader och märkte upp dem med namnskyltar. Ska sätta alla frön imorgon, hade tänkt göra det tidigare men det har inte blivit av. Det blir lite olika sallader, persilja, dill, morötter, lök m.m. Besökte min kära morbror och hans fru tidigare på dagen och fick med mig lite olika växter, tomater, broccoli, atlasblomma, luktärt. Så härligt!

Imorgon kommer min kära kompis från Piteå hit. Vi ska äta lite lunch och ta en promenad. Det ska bli så trevligt, jag längtar. Hoppas att det är lite varmare ute, så jag slipper långkalsongerna. ;-)

Ser fram emot en bra dag imorgon, lika bra som den här dagen har varit (trots huvudvärken).

fredag 4 juni 2010

Så Trött...


Idag känns det som om jag ska gäspa käkarna ur led. Tänker på barnvisan om " Herr Krokodil". Fy vad jobbigt att vara så trött.

Regnet igår gjorde inte saken bättre, jag somnade framför TV´n flera gånger. Senare på kvällen så var jag så klart pigg och kom inte i säng förrän efter kl. 01.00. Steg upp tidigt för att se till att dottern kom iväg till skolan och nu sitter jag här och gäspar...igen. Det är så lätt att vända på dygnet, får ingen ordning på min dygnsrytm. Somnar oftast sent på kvällen med vissa undantag. Har vanligtvis svårt att sova på dagen, men igår gick det utmärkt. :-)

Ska skjutsa min man till jobbet snart (vår andra bil är trasig) och sedan ta mig in till stan. Vår dotter ska gå i ett karnevalståg med andra fjärdeklassare så jag ska möta upp henne. Min man kommer in lite senare efter jobbet. Vi har planerat att köpa examenskläder till henne idag.

Hade först tänkt äta middag på restaurang men det blir nog hemmavid. Ska tillaga tjäder i stekpåse, det blir väl klyftpotatis eller ris, en god sås och grönsaker till det. Ska absolut skölja ned det med lite rött vin.

Nåväl, det är bara att fixa till sig lite, ingen tid att vila. Sminka bort lite trötthet. Sedan vet jag ju att shopping är väldigt uppiggande, så jag borde nog köpa något till mig själv också. :-)

torsdag 3 juni 2010

Vårkragen blommar för fullt





Idag regnar det. Dagarnas soliga väder och blåst har gjort rabatterna torra så de behöver verkligen vatten. Jag själv tycker det är rätt skönt också, då kan jag vara inne och mysa. Köpte en trädgårdstidning tidigare i veckan, ska lusläsa den. Kommer nog att besöka lite hemsidor för extra inspiration, tips och idéer.

Jag fantiserar om ett till växthus som man även kan ha som lusthus. Tänk er en sådan här regnig dag, då skulle jag sitta där inne med en stor tekopp i ena handen och en bra bok i den andra. Tända ljuslyktor för lite extra värme och högre mysfaktor. Omge mig av sköna kuddar och plädar. Pelargoner i fina krukor, tomatplantor, lavendel och kryddor skulle sprida sina härliga dofter. Ahh, så ljuvligt!

Vår trädgård är inte så speciell, den förändras lite grann varje sommar. Vår mark är våt och lerig så upphöjda bäddar är perfekt att ha. Jag vet inte riktigt hur jag vill ha det men trädgårdsarbete tar tid och tar aldrig slut.

Det är kul att fantisera och drömma och ju fler drömmar man har desto större chans är det att något slår in, eller hur?

Så DREAM ON mina vänner!

tisdag 1 juni 2010

Sakta men säkert...

Jag börjar sakta men säkert känna mig bättre. Är trött men får ändå sova på nätterna. Har ont i benen men orkar ändå promenera lite grann.
Cystostatikabehandlingarna har varit tuffa, så inte undra på att det tar tid att återhämta sig.

Mina dagar har ungefär samma mönster, med undantag för vissa utstickare. Idag besökte jag en vän som bor i en grannby. Vi har inte setts på ett bra tag så samtalsämnen var det ingen brist på. Det blev så klart mycket prat om trädgård.
Min dotter och jag tog en skön cykeltur och besökte några vänner här i byn under kvällen. Jag försöker ta igen lite tid med vänner och familj, som jag inte har haft så mycket ork till förut.

Mina sex månader som sjukskriven har gått väldigt fort, när jag tänker tillbaka på den tiden är det svårt att fatta vad jag egentligen har gått igenom. Känslan i kroppen, mina mediciner, avsaknaden av hår, mina nya vänner bevisar att det har hänt en hel del. Och jag ÄR glad för att det har hänt en hel del för skulle det inte ha gjort det hade jag fortfarande haft kvar min äckliga tumör i bröstet.

Har ingen aning vad som väntar mig vid strålningen, men det får jag ta då. Just nu ska jag leva så bra jag kan och njuta.