Saker som gör mig glad - Fina fiskevatten

lördag 26 juni 2010

Midsommarafton


Vilken strålande dag det var igår. Vädret var soligt och varm. Vi startade dagen med att besöka byns samlingspunkt Torget. Där arrangerades pyntning av majstången, ringlekar, ponnyridning, fikaförsäljning, boll och ringkastning. En trevlig tillställning där byborna samlas och pratar och leker lite tillsammans.

Efter denna korta visit körde vi in till stan, Gültzaudden. Vår dotter skulle vara med i en dansuppvisning med Luleå Hembygdsgille. Det visade sig också att hon fick vara en av lekledarna när det var dags för ringlekarna.
Även där pyntades majstången med blommor, blad och gulblåa band.
På bilden ovan ser ni henne i vit blus och grå kjol svänga sig runt i en schottis.
Därefter blev det uppvisning av både vuxna och barn. Många luleåbor hade samlats för att se och delta i lekarna. Det var filtar och picknickkorgar lite här och där. Folk njöt av sill, sallader och självklart jordgubbar. Även på stranden satt det folk, en del passade även på att ta sig ett dopp.



Kvällen avslutades med en underbar grillafton ute i solen hos våra vänner i byn. Vilken kväll! God mat och dryck, trevligt sällskap.
Hoppas att alla ni andra fick uppleva en lika fin midsommar.

1 kommentar:

  1. Vad kul att höra att du och din familj fick en fin midsommar.Vädret var ju inget att klaga på direkt.
    T.o.m i Murjek satt vi ute vid Hembygdsgården och åt sill och laxtallrik och jordgubbstårta till efterrätt.Kvällen avslutades med en roddtur på Nortasopp (vet inte om det stavas så)ingen fisk men ändå en trevlig kväll med samboman och hund.
    Idag har vi haft bil och husvagnsstädning inför semestern. Oj, vad jag längtar. På torsdag bär det iväg söderut.
    Kram från Helen. Dags att gå till sängs.

    SvaraRadera