Saker som gör mig glad - Fina fiskevatten

söndag 29 maj 2011

Mors Dag

Fast det är kallt och regnigt ute så är det en skön och underbar dag.Fick frukost på sängen och en massa paket, nästan som man tror det är födelsedag.Elin hade ritat en jättefin teckning som föreställer en Cupcake fabrik.

Kolla in den här:



Fick ett par jättefina trädgårdsstövlar. Passar perfekt nu när vädret är som blötast just nu.



Inte nog med det, så fick både jag och Elin ett trevligt paket, ett Wii. Jag sa nämligen efter att jag kom hem från Zumban i torsdags att jag önskade mig ett sådant för då kan jag träna Zumba även under sommaren. Vi blev väldigt paffa när vi öppnade paketet, hon hade ingen aning om det. Jag tyckte det var jättebra, nu kunde jag ju köpa det där spelet. Då tog min man fram ytterligare ett paket..det var Zumba fitness spelet! Nu är det ingen återvändo, här ska tränas. Har faktiskt provat det lite, det är så kul.


Elin har sista dansuppvisningen ikväll. Hennes förening har haft träning och uppvisning 6 dagar den här veckan. Tror hon tycker det är rätt skönt när det är färdigt. Jag bjöd min mamma på biljetten, så vi var och såg föreställningen igår kväll. Vilken otrolig uppvisning. Jazz, street, balett, showdans, modern dans...helt fantastiskt bra program värt alla pengar. Eftersom vi har lilla Snoddas hemma så var jag och min man tvungen att dela på oss. Ikväll är det hans tur att skjutsa in barnen och titta på föreställningen.


Jag tror jag kör ett träningspass under tiden (bara valpen är lugn så). :-)


Grattis alla mammor på morsdag!


KRAM!

På köksbordet just nu.



Den här bilden är redigerad i ett photoshop program. Appen finns att laddas hem gratis.


Ha en bra dag , Kram.

fredag 27 maj 2011

Fotokul



Testar att göra ett inlägg med iphone. Hoppas det funkar. Det lyckades!!

Jag och min iphone

Är så glad, har äntligen fått mig en iphone. Herregud vad mycket man kan göra och upptäcka. Man är uppkopplad, inkopplad, omkopplad, avkopplad och urkopplad. Har inte riktigt lärt mig alla finesser men skam den som ger sig.

Har försökt skicka bilder från den till min blogg men jag vet inte hur..kanske är det någon utav er som har ett bra tips?

Sedan verkar det som om det är ett allmänt strul men blogger. Flera skriver om svårigheter att lämna kommentarer, skriva inlägg, vara inloggad m.m. Haft samma problem och det är fruktansvärt frustrerande

Nå, åter till min iphone... Herregud vad man måste se dum ut när man sitter vid köksbordet men gigantisk gamnacke (och som förbipasserande tror) stirrande frenetiskt på bordskivan, fast man egentligen har fullt sjå med att uppdatera sig med olika tvprogram, prylförsäljning, väder, facebook, mail, musik, you tube och massa annat. Att en så liten pryl kan trollbinda med sin magiska teknik.

Jag var skeptisk men nu är jag frälst.

Skulle vilja blogga via den också men som sagt det verkar inte fungera helt ok, tacksam för goda råd.

Ha en bra kväll.
KRAM!

tisdag 24 maj 2011

Tid

Ibland önskar jag verkligen att dygnet hade fler timmar till förfogande så att man får några extra till sömn och vila.
Nu har vår lilla valp varit hos oss i en vecka och det känns verkligen. Det märks att jag inte är lika stresstålig som tidigare, blir så slut i kroppen, trött och orkeslös. Lätt för att gråta när tröttheten kommer. Fast det går bättre och bättre. Tur att man får ett sådant underbart lyckorus av valpar.
Alla är jättebra på att ta hand om Snoddas och de andra hundarna men är man som jag en lättväckt person så blir det ändå jobbigt.
Den här veckan (måndag - torsdag) så är jag valpledig. Det bra att kunna koncentrera sig på en sak än tusen andra. Sen när min man kommer hem från jobbet får han ta över en liten stund.

Fick förresten mitt nya sjukintyg igår, från och med 1/6 ska jag börja jobba 75%. Spännande och se hur jag klarar av stressen. Då gäller det verkligen att lyssna ännu mera på kroppen. Som vanligt var det hemskt att besöka Sjukhuset igen. Kalla kårar for längs efter ryggraden, illamående och huvudvärk. Träffade en jättefin läkare på kirurgmottagningen som tyckte jag kämpade på bra eftersom jag hade fått så aggressiv behandling. Hon var nog den första som riktigt förklarade för mig hur pass aggressiv min cancertyp är, risken för återfall finns men det mesta går att bota. Mina receptorer hade alldeles för höga värden men man får hoppas att statistiken är på rätt sida, på min sida så jag blir botad. Kände mig låg och nedstämd efteråt, när jag kom hem. Familj, vänner och valp ger mig glädjen, vilket är allt jag behöver.

En sak som är jättebra är att benen känns bättre, inte bra men bättre. Det går lättare att röra på sig och cirkulationen verkar ha kommit igång. Tackar Zumbaträningen för det.

Oj, nu vaknade lilla Snoddas, dags för kisspaus.
På återseende...
KRAM allihopa.

tisdag 17 maj 2011

Vill bara säga...



Välkommen hem, Snoddas!

söndag 15 maj 2011

Nystädat..

Det tog några dagar men nu äntligen är jag färdig med min trädgårdsstädning. Alla rabatter och jordgubbsland har fått en upprensning. Tänkte det var lika bra att försöka hinna med detta innan valpen kommer hem till oss. Han skulle säkert vilja hjälpa till men jag tror nog det är bäst om jag fixar det själv. Har hört att valparna är rätt busiga nu, så det är nog tur att det mesta är klart ute.

Till veckan ska jag och min man åka och handla virke. Vi ska lägga trallgolv i mitt nya växthus. Längtar verkligen tills det är klart. Besökte mina plantor i det andra växthuset, de verkar må bra där. Än dröjer det ett tag innan de får komma ut.
Hoppas att solen och värmen kommer tillbaka snart. Det har varit riktigt isande vindar som har kylt oss i några dagar, långkalsongerna har inte fått semester ännu..men snart.

Känner att jag mår så bra när jag får vara ute i trädgården, har saknat det. Förra våren och sommaren var tung, dåligt med ork, ont överallt. Ser fram emot den här, att bara få vara hemma känns helt underbart.

Det blev inte att jag tog några bilder på trädgården idag men här kommer en bild att längta till.


Sköt om er, KRAM

onsdag 11 maj 2011

Nyklippt



Numera njuter jag ordentligt varje gång jag får besöka frisören . Som jag skrev i ett annat inlägg så har det varit lite traumatiskt tidigare. Men inte nu..och det är så skönt. Det ÄR OK med hårtrimmer.

Hade egentligen inte så stora problem med att vara hårlös. Det gick fort att duscha och jag sparade pengar. Visst är det trevligare nu, man får sin identitet tillbaka. Fast jag är rätt ombytlig när det gäller håret, ändrar lugg och färg rätt ofta. Just nu är jag väldigt nöjd med frisyren så den får väl hänga med ett tag till.

Sköt om er,KRAM

måndag 9 maj 2011

Om en vecka, så kommer han hem.



Boviksbadets L´Snoddas.

Vad vi längtar!

Vårt "nya" sovrum




Så här fint blev det med min retro tapet. Ljust och fräscht.

Beklagar den usla kvaliten på fotot. Det blir nog bättre när jag får min nya mobil:-) Är för dålig på att ta fram den stora digitalkameran, använder den mest utomhus.

söndag 8 maj 2011

Zumba Marathon för en god sak..

Idag ska jag och Elin samt många fler vara med i ett Zumba Marathon. Alla intäkter går till en liten flickas cancerfond.
Ett jättebra initiativ av alla Zumba instruktörer, tycker jag.

Nu jäklar ska det dansas, hoppas bara att orken håller hela passet.
Lovar att jag ska dansa så svetten rinner för alla som är cancerdrabbade.

Let´s Zumba!

KRAM

lördag 7 maj 2011

Så imponerad.

Jag har suttit och läst ikapp på bloggarna jag följer. Måste bara säga att jag är så otroligt imponerad över er alla. Att ni alla kan bjuda så otroligt mycket på er själva. Ni berättar och beskriver frustrerande, argt, ledsamt, glatt, roligt, sorgligt, inspirerande, med rädsla om allt som berör er.

Jag känner mig så stolt och lycklig över att få vara med er.

Det är fantastiskt att man efter allt man går igenom, ändå orkar fortsätta. Cancerdiagnos, operation, behandling, biverkningar, viktuppgång, håravfall, skilsmässor, sorg, värk,orkeslöshet depression, förvirring är otroligt svåra saker att hantera.

Det drivet och kämparanda som ni alla bevisar att ni har i era bloggar är beundrandsvärt. Alla kommenterar generöst till varandra för att peppa och stödja.

Jag känner mig berikad och full av framtidstro, men ibland känns allt bara skit. De stunder försvinner som lätta moln när jag läser vad ni skriver.

Jag är så imponerad, Ni är underbara.

Tillsammans är vi starka!

KRAM

fredag 6 maj 2011

Vilken lyx

Ni kommer säkert ihåg min fina retro tapet som jag har visat i tidigare inlägg.
Idag kom den på plats...men hjälp av mina svärföräldrar.
Är verkligen bortskämd av deras hjälpsamhet. Känns lyxigt och jag är mycket tacksam över deras insats. Det blev skitsnyggt!
Det jag kunde bjuda igen på var en flaska vin och middag, inte helt fel det heller. :-) Tack snälla, ni är underbara!

Nu ska väggen få vila till imorgon, innan allt ställs på sin plats. Genast börjar tankarna snurra gällande nya sänglampor, nytt sängöverkast, mattor, kuddar, gardiner, sängkläder, sängbord, säng m.m. Ja, ni vet hur det brukar bli. Den enda förnyelse som jag har bestämt mig för är nya sänglampor, resten får komma senare..kanske inte alla saker..men några iaf.

Imorgon blir det eventuellt ett besök på vårmässan, för övrigt blir det en lugn dag.
Ha en skön kväll,
KRAM

onsdag 4 maj 2011

Allt bara snurrar på..

Det är länge sedan sist. Hade tänkt skriva ett inlägg redan förra torsdagen men det har inte blivit av. Ibland har jag ingen lust att sitta vid datorn och ibland finns inte ork eller tid.

Hela torsdagen, förra veckan, hade jag väldigt ont i såret efter kirurgin. Hade tänkt gå på Zumba men det var för optimistiskt tänkt. Har haft ont under hela helgen, men nu verkar det släppa. Min man och jag har varit och promenerat och jag känner ingen värk när jag rör på mig ordentligt, så jag är nog redo för Zumba igen.

Vår hund Qipper har haft dambesök igen. Ytterligare en parning är genomförd. Han hade dessutom födelsedag under tiden så det blev en fin present. :-)

Vi var och hälsade på valparna igen. Nu har vi valt ut våran Snoddas. Han är så söt, men det är ju alla. Ska bli roligt att få hem honom om någon vecka. Fler bilder på honom kommer snart.

Valborg firades med fina vänner, god mat och värmande majbrasa. Värme behövdes verkligen för att det var så fruktansvärt kallt ute, och det har det varit ända sedan dess. Ikväll är det minusgrader igen. Så trist.

Har känt mig lite konstig i veckan. Huvudet fungerar inte riktigt som den ska. Är väldigt disträ, svårt med koncentrationen, yr. Vet inte alls vad det beror på. Kanske stress...fast jag tycker inte jag stressar. Men som sagt..allt bara snurrar på, tider, dagar, veckor och år.

Är alldeles för trött för att skriva något bättre, utförligare och intelligentare inlägg, så jag går och sover. Sköt om er kära vänner.

KRAM