Saker som gör mig glad - Fina fiskevatten

söndag 27 november 2011

Första advent


Vilken härlig dag. Allt var pyntat och klart, så dagen har bara handlat om mys och motion. Elin och jag tog en skogspromenad tillsammand med hundarna. Gubben min jobbade tyvärr.Marken var frostigt vit med lite antydan till snöfall, vars färg lös upp i den annars rätt mörka novemberskogen. Hundarna njöt över att få springa av sig lite. Elin och jag blev så där härligt rosig om kinderna.


Ikväll, nu när min man har kommit hem, ska vi värma glögg, äta pepparkakor och lussebullar.


Önskar er alla en skön första advent.


KRAM

lördag 26 november 2011

Beroende

Ordet Beroende är väldigt starkt och omfattar så mycket i ens liv.
Man kan vara det av så olika saker; alkohol, nikotin, socker, droger, kaffe, coca cola, sex m.m.
Jag är beroende av min familjs kärlek, att få tjäna pengar ( mer till hus, hem och shopping) av att känna blommornas dofter, av choklad m. m.
När jag var sjuk var jag beroende av mina mediciner, i och för sig även nu om man räknar med mina antihormontabletter.
Under min graviditet var jag beroende av att dagligen inta mineralvatten och pommes frites. Konstigt men sant.
Vad som skapar beroendet är nog hur ofta man utsätter sig för just den saken och vilken känsla den ger. För det mesta ger det en ett lyckorus eller avslappning men det kan även vara näst intill påtvingat ( syftar då på mediciner).
Just nu är jag väldigt inne på spel, inte sådana pengaspel utan Wordfeud. Alfapet i mobiler, jättekul.
Spelar nästan dygnet runt beroende på motspelarnas drag. Helt sjukt.
Apropå det så är det dags för mig att lägga ett ord nu så....
Ha det bra, sov gott kraaam


Skickat från min iPhone







tisdag 22 november 2011

OK stämpel i rumpan

Har just nu en jäkla (ursäkta svordomen) huvudvärk. Samtidigt som jag är jätteglad, lättnad och nöjd. Dagens mammografi var ok, det syntes inga förändringar på bilderna, Puh!
Självklart var jag tvungen att fira. Eftersom viktminskningen tydde på ökad motion så investerade jag i ett superfint och dyrt ullunderställ, här ska inte frysas men svettas!
Chili con Carne till middag med ett glas rött. ;-)
Köpte en hel del annat oxå, julgardiner, ljusslingor, glögg, juleskum och lite annat. Tänkte att vad gör det, jag är absolut värt allting, så det så.
Ha en skön kväll, kram
Skickat från min iPhone


måndag 21 november 2011

Huvudvärk, oro, nervositet

Shit, imorgon är det mammografi undersökning. Usch, fy och blä. Jag ryser inombords över att tänka på det. Ska jobba fram till lunch imorgon sedan ska jag ladda energi för att orka ta mig igenom eftermiddagen.
Kan inte låta bli att tänka på att de skulle se något, att jag skulle få börja om från början. Kanske jag inte kommer tillbaka till jobbet på onsdag utan ligger hemma och våndas över nästa operation. Kanske inte....

Jag inbillar mig att jo jag har nog gått ned lite i vikt, trots lite ansträngning, och jag är så trött hela tiden, hmmm kanske att jag är sjuk. Fast vem är inte trött dessa mörka månader och jag har ju faktiskt tränat lite extra, så jag är nog frisk ändå.

Herregud vad man velar hit och dit. Har i alla fall bestämt mig för att fira ifall allt är bra, köpa mig något fint, bara någon grej. Behöver inte vara något dyrt utan något som jag blir glad av.

Håll tummarna,
Kram


Skickat från min iPhone

lördag 19 november 2011

Försäljerskan



Idag har det varit julmarknad i byn där vi bor. Redan tidigare i somras beslöt sig Elin och hennes kompis J för att stå och sälja. Jag bokade upp ett bord åt dem. De senaste veckorna har det varit fullt upp här hemma ( och även hos J). Elin har sytt mjukisdjur, lavendelhjärtan, dekorerat ljus, gjort kort, magneter, fixat söta förpackningar med knäck, polkagrisar och drömmar.

Det var en mycket välbesökt marknad och försäljningen gick över förväntan bra. Är så glad för våra tjejer, att deras slit lönade sig så bra.

Bra jobbat! Är så stolt över dem.
Har lagt in lite bilder från dagen.

Kramar i massor.

torsdag 17 november 2011

16:e November = Ångest

För exakt två år sedan var allt kaos i mitt huvud. Tankarna for runt som om de var i en centrifug. Jag grät, vi grät och andra grät. Jag hade genomgått min allra första mammografi, vilken jag själv hade bokat tid för efter att jag känt en knöl i bröstet. Det var med största sannolikhet bröstcancer och jag fick det bekräftat en vecka senare.

Detta datum kommer alltid att förknippas med ångest. Jag kommer alltid att komma ihåg den här dagen, lika mycket som jag kommer ihåg min dotters födelse och vår bröllopsdag. Fast den här dagen är sorg och de andra glädje.
Vilken tur att jag har ett så pass bra minne att jag kommer ihåg många positiva datum för då vet jag att efter denna dagen kommer något bra. :-)

God Natt och Sov Gott!
Kram

Skickat från min iPhone

tisdag 15 november 2011

Jobb och jobb......sedan FEST!

När vi kom hem från vår resa var det bara att återgå till allvaret och jobbet. En fullspäckad vecka eftersom det var bokslut IGEN, hela första veckan i november gick
åt till det. Herregud vad månaderna går fort, man hinner inte alls med. Långa, intensiva dagar, jättetrött.
Måste ändå säga att det går ganska bra att jobba heltid, det blir bättre och bättre. Saknar fortfarande rutiner, har fortfarande "cellgiftshjärna".

Har jag inte jobbat, så har min man och jag planerat min 40 års fest. I helgen (den 12:e) var det dags. Trettiofem festsugna gäster fyllde lokalen. En jättemysig lokal, en gammal stenladugård med stenväggar och golv. Massor med stearinljus (så länge de räckte). Vi hade ordnat med bordsplacering, där alla hade fått ett individuellt uppdrag som skulle utföras under kvällen. Exempel på uppdrag, att torka sin bordsgranne om munnen, skåla om olika inte relevanta saker, kommentera maten m.m. Det blev en riktig s.k. icebreaker.
Är så imponerad över er, att ni tog är an era uppdrag med så stort ansvar. Bra jobbat och så kul det blev.

Alla borden var indelade i lag. Så klart hade vi tävlingar i MUSIK. Älskar sådana lekar och eftersom det var Min fest blev det så. Introlekar, Norsk karaoke, Gissa låt (Finsk humppa) m.m.
God mat, dryck, underbara gäster/ vänner, kunde inte bli så mycket bättre. Jo..en sak, önskar att jag hann prata med alla lite mera, som värdinna är det fullt upp mest hela tiden.

Tror faktiskt att alla tyckte att det var en trevlig fest, vi bidrog med trivsel tillsammans.

Söndagen blev lugn, var inte bakis men fick ont i huvudet. Så pass så att jag drabbades av migrän. Blev hemma från jobbet igår, då både huvud och hals värkte. Hade även hosta. Är hemma idag också, huvudvärken verkar inte riktigt ge med sig, har käkat fler tabletter. Halsen gör ont, är även lite hes. Hoppas på bättring under kvällen, så jag kan åka till jobbet imorgon. Plikten kallar! :-)

Ha en fin kväll, kram

Turkiet


Oj, oj, oj vilken resa! Helt underbart.

Lite tufft var det att landa mitt i natten, och försöka hitta sitt hotellrum med urdåligt mörkerseende. Efter att ha lyckats väcka några andra hotellgäster så kom vi till rätt plats. Klockan 4 på morgonen kunde vi äntligen lägga oss och sova en stund. Sen frukost och undersökning av omgivningen, möte med Nazar och Helex (Lisa Morin och Stina Kostet) våra underbara träningsexperter. Elin blev lite frustrerad över att det tog så lång tid innan vi kom till stranden, men vi fick oss ett dopp innan det var dags för första träningspasset, Zumba.

De övriga dagarna har vi njutit av varmt väder, 28-30 grader och sol. Flera olika gruppträningspass från morgon till kväll ; promenader, jogging, pilates, vattengympa, Afro, Zumba, Helex FT (funktionell träning) och Helex Cross (en slags cirkelträning, styrka och kondition).

Jag hade som mål att delta i två pass per dag och stod fast vid det, ibland blev det faktiskt tre pass. Det var riktigt skönt med utomhusträning, både på gräs och under ett soltak. Däremot var poolen alldeles för kall för vattengympa, så sista passet för det skedde i inomhuspoolen.

Vi har ätit god mat, shoppat, sett antika tempel, tränat och haft supertrevligt. Lärt känna ett underbart gäng människor i alla åldrar. Jag blev tyvärr sjuk natten mot lördag, mycket dålig i magen. Låg helt urlakad på hotellrummet under lördagen, lite senare på eftermiddagen orkade jag mig ut. Tyvärr fick jag hoppa över de avslutande passen; bl.a. den rosa Zumban. Alla var klädda i rosa. Helex har deltagit i oktoberkampanjen och samlat in pengar till bröstcancerfonden, så vi gjorde en avslutning på den här kampanjen. Jag höll ett litet tal (med gråt i halsen så klart) och berättade lite om min rosa resa sedan dansade alla Zumba så att nästan färgen lossnade från kläderna. Vilket ös!
Jag länkar till Helex sida här, så kan ni se mer bilder från vår resa.
Trodde att med all träning och magsjuka att jag minst hade gått ned tre kilo, så jag ställde mig på vågen när jag kom hem. Haha, vilken skräll.... hade gått upp 1,5 kg istället. Nåväl vill ändå rekommendera er att testa en sådan här resa, där allt är på dina villkor men att möjligheten finns. Man väljer själv hur mycket sol, bad och träning du vill ha. Elin var också väldigt nöjd.

Tack kära vänner för att ni följde med mig och Elin, det här måste vi göra om.
KRAM



Artikeln i C- Magasinet

Hej alla kära vänner, äntligen är jag tillbaka till min blogg.

Det har varit en så intensiv tid efter att vi kom hem från Turkiet så min ork har inte räckt till för detta. Har läst andras bloggar men skrivandet har varit på sparlåga. Ska försöka återkoppla på lite av det som hänt sedan sist men i olika inlägg.

Mitt första inlägg handlar om artikeln i Norrbottens Kuriren som publicerades den 22 oktober.Känner mig nöjd med innehållet och ångrar absolut ingenting. Däremot är vi alla olika, med olika erfarenhet och denna handlar om mig.

Ni kan läsa artikeln HÄR.

Kram