Saker som gör mig glad - Fina fiskevatten

onsdag 27 april 2011

Hemma igen

Usch så otäckt det var. Redan när vi närmade oss parkeringen kände jag mig yr. En klump i magen som sakta men säkert vandrade uppåt. När jag väl satt i väntrummet lekte den med gomspenen som en kräkreflex.

Jag blev hänvisad till en korridor där operationssalar stod i rad med draperierna i givakt. Fick ta av mig på överkroppen och åter igen den vita (eller f.d. vita) skjortan på. Det dröjde ett tag innan jag fick komma in, med darriga ben klev jag över tröskeln.

Allt var iordningställt och det var bara att lägga sig på britsen. Kirurgen hälsade och frågade hur jag mådde. Med en knappt hörbar röst sa jag att jag kände mig ängslig, orolig men ändå bestämd över att slutföra det hela. De sprutade in lokalbedövning, det tog en stund innan det började verka. Gråten var nära, det gjorde ont ..eller var det bara inbillning. Det gröna skynket lades runt snittområdet, samt mot hals och ansikte. Jag började gråta, tårarna rann, de fick vänta en liten stund innan de kunde fortsätta..jag hade svårt att ligga still.
Ett snitt, och borttagning av vävnad som vuxit fast runt venporten, sedan lite mer bedövning....vips så var den borta. Några stygn och omslag så var det färdigt.

Så skönt att bli fri den jäveln! Kände mig yr...mest troligt lågt blodsocker..hade inte hunnit äta lunch innan. Kände mig tom..ledsen men lättnad. Otroligt många känslor, flashbacks.

Var hemma ca. 12.30, åt lunch, drack kaffe och åt en bit sockerkaka till efterrätt. Är trött, har ont men mår jättebra. Ska ta några värktabletter och lägga mig ned en stund.

Är så glad att detta är över, ytterligare ett steg framåt. Yippi!

KRAM!

tisdag 26 april 2011

Snart fri..

Det är med skräckblandad förtjusning som jag ser fram emot imorgon. Äntligen så ska jag få ta bort min venport. Imorgon kl. 11.00 ska det ske ett litet kirurgiskt ingrepp. Vet att det går snabbt och inte alls lika komplicerat som att sätta dit den, men jag är ändå väldigt nervös. Själva känslan av att åter igen komma till kirurg mottagningen gör mig illamående, samtidigt som jag längtar till min befrielse.

Kan inte låta bli att tänka...tänk om..jag måste använda den igen..ska jag verkligen ta bort den? Självklart ska den bort men jag har svårt att koppla bort tanken på att cancern kan komma tillbaka.

Nä fy vad deppigt....måste ha glada tankar. Hmmm..vad gör mig glad?
Det här till exempel:

SOL CHOKLAD GOD MAT GOD DRYCK GLADA MÄNNISKOR VÄRME SNÖ(om man vill åka skidor) SOMMAR VINTER HÖST VÅR BLOMMOR VÄXTHUS GRÖNSKA FÅGELSÅNG GRILLSÄSONG PAKET DUGGREGN HUNDAR BARN VÄNNER MIN FAMILJ PIMPELVINSTER SAND MELLAN TÅRNA SKRATTANFALL HUMOR ETT BREV ETT HEJ MINA BLOGGVÄNNER ...M.M.

Jag ska tänka positivt om imorgon, befrielsens dag, koncentrera mig på det och inte på själva smärtan och ångesten. Vet att jag kommer att klara av det.

KRAM på er alla!

lördag 23 april 2011

Seger till Seger


Tävlingen är avslutad. Min man vann och jag kom på delad tredje plats. Tillsammans är vi tolv tusen kronor rikare. :-D Nyss ätit påskmiddag och snart bastu. Det känns skönt. Härligt att vara här, inga krav, inga cancertankar. Ha det gott. KRAM

Påskafton


Idag är det pimpeltävling. Jag sitter laddad och klar på isen. Solen skiner äntligen över oss och värmer skönt. Hoppas att även fiskelyckan vill närvara. Återkommer med rapport. Skit fiske på mig!

onsdag 20 april 2011

Nordliga breddgrader


Aldrig förr har det varit så lite snö under påsk som denna. Idag har det regnat lite. Vi har gräddat våfflor på verandan, spelat kula och promenerat. Det verkar klarna upp nu, tror på sol imorgon. Snart är det bastu. Skönt! KRAM

måndag 18 april 2011

Packar


Imorgon drar vi upp till stugan. Ifjol blev det inget påskfirande i stugan för mig. Då hade jag fullt upp med min cellgiftsbehandling, så jag orkade inte. Så den här gången känns det extra kul att åka dit.

Det blir jätteskönt. Mina svärföräldrar är redan på plats, så allt är i sin ordning. Sängar renbäddade, stugan uppvärmd, kylen full med mat, nya tandborstar, rena badhanddukar för kvällarnas bastubad, täljda grillpinnar, sprakande eld i vedspisen, påskpyntat och fint.
Det enda som kanske inte är detsamma är att det är så lite snö. Elin har sett fram emot att åka skoter men det lär nog inte bli av. För mig gör det inte så mycket, jag kan åka längdskidor, promenera eller bara sitta i solen och njuta. För sol ska det bli, hoppas jag iaf.

Ser fram emot de nygräddande våfflorna på altanen, grillkorven, lukten av eldrök i kläderna, sotet på fingertopparna, fågelsången, ugglans hoande, det torkade renköttet, mitt och min svärmors fnitter, påskägg, pimpeltävlingar och avslappning.

Jag tänker på er alla som är mitt inne i eran behandling, hoppas att ni får en skön påsk och att ni hinner njuta lite. Jag vet hur det känns...men som ni ser så kommer det nya tillfällen. Detta är mitt nya tillfälle.

På återseende och Glad Påsk!
KRAM

lördag 16 april 2011

Ole Dole Doff....





Vilka sötingar! Var och hälsade på valparna i torsdags. Det blir verkligen inte lätt att välja bland dem. Alla har sin speciella look och stil. Med sina blå ögon och vingliga ben utforskade de våra dofter, händer och kläder. De har vassa tänder, de små rackarna. :-) Jättesöta och snygga valpar.

Vi kommer att besöka dem en gång till innan vi hämtar hem vår lilla Snoddas.

Längtar redan dit.
Ha en bra dag,
KRAM

tisdag 12 april 2011

Vår

Storstäd Takdropp Näsdropp Ögondroppar Pollen Allergi Bofink Fågel Sång Bobygge Uppvaknande Nässelfjäril Flugor Geting Humlesurr Krokus Viva Tussilago Sippa Tulpan Framtinat Hundbajs Leriga Stövlar Slask Tö Sol Vattensamlingar Blöta Sockar Solstol Cykelpremiär Vinterdäck Sommardäck Hopprep Påskpynt Påskägg Fjädrar Fräkniga Kinder Solglasögon Sticklingar Grill Korv Filé Majs Uteserveringar Vårruset Joggingskor Träskor Sneakers Foppatofflor Kärlek Kyssar Kramar Förälskelse

Visst är det underbart och härligt med vår.
KRAM

söndag 10 april 2011

Hemtrevligt

Sitter vid datorn och läser lite bloggar. Min dotter och mamma sitter vid köksbordet och spelar kort. Radion spelar glad musik. Här hemma är det nystädat, rent och fräscht. Hundarna myser ute i hundgården. Det luktar nybryggt kaffe och såpa.

Nyplanterade pelargonplantor pryder fönsterbänkarna. Min mans tulpanbukett strålar fortfarande. Jag börjar få inspirationen tillbaka för att måla, jag känner att den växer. Stativet väntar på mig, bjuder in mig..välkomnar mig..säger "Får jag lov". Vi ska dansa tillsammans, med färgpaletten som DJ.

Allt känns underbart, varmt och hemtrevligt.

KRAM

lördag 9 april 2011

Twinkle Twinkle little star....



Vilken fantastiskt stjärnklart himmel det är i kväll. Nymånen hänger lite på sned får att kunna blicka uppåt mot universum.
Tänk vad otroligt det ändå är att vi här i norra Sverige blickar upp mot samma stjänor som ni där i södra gör. Under vinterhalvåret ser vi hur Orion spänner sin båge, hur starkt hans bälte gnistrar. Den som de flesta nog känner till är väl Karlavagnen, som vi kan följa alla stjärnklara nätter året om.

Jag kan inte sluta att fascineras över hur stort det är. Vad mer finns där uppe, är det oändligt?
Känner mig lugn och lycklig när jag ser dessa stjärnor och planeter. Det vackraste att beskåda är ändå norrskenet. Detta färgsprakande fyrverkeri, med underbara färger som svepande förflyttar sig på den kalla vinterhimlen. Ljuspelare som antingen störtdyker ner i snödrivan, omringar trädtoppar, kysser berg eller seglar med vinden.

Blir alldeles varm inombords och tackar för att jag får se så mycket vackert. Att få vara delaktig i en sådan uppvisning känns oerhört priviligerat.

Med dessa bilder på näthinnan, sluter jag ögonen, andas och somnar lyckligt.

Sov Gott, god natt.
KRAM

torsdag 7 april 2011

Renovering

När våren kommer börjar det rycka i kroppen av iver/ängslan över att vilja/måste renovera något. Många försöker renovera sig själva genom att motionera eller banta för att komma i form inför sommarens badsäsong. Andra suckar över ommålning av hus eller stugfasader, skrapning och kittning av fönster. Cyklarna ska ses över, kanske nya ventilgummin eller däck. Bilarna behöver kanske en lackrekond.

Ljuset som sprider sig längre in i huset avslöjar dammtussarnas mecka, tapeten som håller på att släppa i kanterna, den bortnötta färgen på dörrar, skåp och lådor.

När jag läser det jag själv skrivit förstår jag att den här säsongen blir en enda stor helrenovering. Visst vill jag se "snyggare" ut till sommaren. Fönstrena måste faktiskt målas och kittas om. Bilen ska på service. Sedan är det en hel del andra gjejer som ska fixas. Kan inte säga att jag är stormförtjust över allt jobb men så är det.

En sak som jag verkligen ser fram emot är en omtapetsering i sovrummet. Var och beställde tapeter till en fondvägg igår. Tror att det blir jättefint när det blir klart. Jag tycker om små och enkla förändringar, vill inte ägna hela min fritid till att "arbeta". Allt handlar ändå om hur man är som person och vad man gillar...har man tummen mitt i handen eller är man Martin Timells skugga.Självklart så har plånboken stor betydelse också. Det är nog bara att ladda batterierna, se över besparingarna och tänka positivt så kommer det nog att gå bra.


Kolla vilken fin tapet!

(Tapet Retro 1075 från Eco)


Ha det så bra,


KRAM

Hipp hipp Hurra!




Idag fyller min käre man år, så jag vill bara säga:

Stort Grattis på födelsedagen, min älskling.

KRAAAAAAM


Åtgärda datakrångel - Check

Efter månader av krångel med min laptop så blev det äntligen fixat igår. Vilken befrielse!
Hade sådan tur att allt som var inlagt och sparat fortfarande fanns kvar. En sak är då säkert, att nu ska jag se till att göra en back-up ifall den skulle hända igen.

Jag har ändå haft tillgång till dator men har delat den med man och dotter, vilket inte alltid har passat så bra. Nu kan jag välja själv (när lust och inpiration kommer)var och när det ska ske. Tycker det är rätt mysigt att sitta i sängen och surfa, blogga, se film eller lyssna på musik.
Har även saknat den i köket som en receptbok.

Välkommen tillbaka kära vän!

tisdag 5 april 2011

Livet går vidare, tillsammans med härlig vår

Visst är livet fantastiskt och jag känner mig oerhört tacksam över att jag får leva här och nu.
Jag riktigt njuter just nu, tror det är tack vare vårens ankomst. April månad har precis börjat och jag vet att vädret kan vända fort, men det är så det är varje år.
Hela familjen inkluderat hundarna var på pimpelisen i söndags. Solen sken, snön gnistrade och fisken nappade..och släppte. Tyvärr tappade jag en fin öring men min man drog upp en, lagom middag för två. Vi var ute i sex timmar. Fikade, varm choklad och smörgåsar, lyssnade på några måsar och hade det riktigt mysigt tillsammans.

Igår åt jag lunch med två underbara vänner, mina BC systrar. Jättekul att träffa dem, vi har inte setts sedan strålningstiden i Umeå. Tyvärr hade vi en för kort stund tillsammans, men vi hann prata av oss lite iaf. Roligt att se deras frisyrer, härligt att höra dem skratta.

Idag har jag verkligen njutit av livet. Solen har värmt ordentligt. Hundarna och jag tog en promenad sedan satt vi på altan och åt en glass. Ja, de fick också smaka. Fåglarna har börjat kvittra mer intensivt, skatorna bygger bo i en utav våra granar. Några flugor dansade på fönsterbläcket medans snön smälte i takt. Jag slumrade till lite när jag satt lutad mot husväggen. Hoppade till när en av hundarna skällde, mest för att fånga min uppmärksamhet och bjuda upp till lite bus.

Imorgon är en ny dag, regning, solig, snöig, mulet..det spelar inte så stor roll..

Stor kram till er alla.