Saker som gör mig glad - Fina fiskevatten

måndag 26 september 2011

Katt tavla

En kär vän pryder sin vägg med denna nya kompis. Är så glad att hon gillar den.
Tack

Tavla - Om jag var en liten fisk...

Den här tavlan får mig att drömma bort till det turkosa underbara vattnet i varmare land.

söndag 25 september 2011

Höstmys

Har pyntat lite på framsidan, dekorerat entrén. Känner mig rätt nöjd.

Dagens skörd som jag visade i tidigare inlägg, resulterade i grönkålssoppa, örtsalt och tillbehör till rådjursgryta. Salladen, tomaterna och paprikorna kommer att bli uppätna allt eftersom.

Sov gott kära vänner, KRAM

Skördedag i trädgården

Vilken lyx att ha dessa läckerheter hemma. Tyvärr har det senaste veckornas regnande förstört lite av sådden. Men detta räcker gott till en god soppa eller sallad. :-)

Kram

måndag 19 september 2011

Jag är Modig, Vis och Vacker

Är hemma efter en toppenhelg i Skellefteå. Vilka underbara tjejer jag har träffat där, så olika men ändå så lika. Alla bär vi på samma erfarenhet, vi har alla behandlats mot bröstcancer.

Jag kom fram till ett soligt och vackert Skellefteå, checkade in på Medlefors Folkhögskola. Vi samlades kl. 17.00 för lite fika och våra ledare berättade om helgens program. Sedan påbörjades en personlig presentation av var och en. Det var väldigt känslosamt både att berätta och lyssna, tror att de andra anser det samma. Jag känner mig hedrad att jag fick vara med i det de delade med sig av och känner mig oerhört glad att jag fick träffa dessa fantastiska människor. Alla har SIN historia att berätta, ändå har vi mycket gemensamt.
Kvällen fortsatte med god middag och fortsatta presentationer och samtal.

Nästa dag, efter frukosten tog alla en uppfriskande promenad i det soliga höstvädret. Skellefteå visade upp sin finaste sida, med vackra promenadstråk längs älven.
Innan lunch fick vi prova på Sama Yoga. Otroligt avslappnande, men ändå lite ansträngt. Man kände riktigt hur andning, hjärta och rörelser var ett. Tror att alla gick och log efter passet, så där lagom avslappnad..säkert även lite trött.

Efter lunchen hade vi fria aktiviteter fram till kl. 14.00. Eller egentligen hade vi fria aktiviteter när vi ville för det var helt valfritt att delta.
Ett fuktig, varm luft mötte oss när vi kom in i poolrummet. En härlig fruktbuffé, nötter, choklad, energidrink, te och vatten var framdukat. Vi satt insvepta i våra vita badrockar och avnjöt alla läckerheter. För att lyxa till det lite hade vi även lite bubbel att skåla med. En skön avslappnande eftermiddag.



Kvällen avslutades med ytterligare god mat, vin, skratt och samtal. Oj vad vi har skrattat, hjärtligt och befriande.

Dagen därpå startade med frukost och ytterligare uppfriskande promenad. Även denna dag var solig och fin.
Här är lite fina bilder från promenaden.



Sista aktiviteten för helgen var Afrikansk Dans. Så kul, svettigt och uppfriskade. Vilket lyckorus!
Lunch och utvärdering fick avsluta dagen. Kramar och avsked. Kändes väldigt vemodigt att lämna alla, vi skulle behövt lite mer tid tillsammans. Hoppas på en återförening.

Stort tack till er alla, jag kommer att bära med mig den här helgen i minnet och ta fram det när det behövs.
Jag avslutar med en text från mitt peppingkort som jag fick efter afro dansen.






Tack för allt, kramar i massor.

fredag 16 september 2011

Skellefteå, Here I Come..


Japp, då var det dags att bege sig till Skellefteå och Helgen för Unga Kvinnor på Medlefors folkhögskola.
Tänk att man fortfarande klassas som UNG kvinna, :-)
Vi blir väl runt 12 stycken samt ledare. Har ingen aning om vad som kommer att hända. Det enda jag vet är att jag skulle packa bad - tränings och utekläder. Spännande!
Kan tänka mig att det blir både gråt och skratt. Många känslor på en och samma gång rörande BC, livet och allt möjligt.
Ingen fler från Luleå så jag får köra ner ensam (mycket med plats för bagaget). Ni som känner mig väl, vet att jag har svårt att begränsa mina packningar..allt eller inget.

Nåväl, jag kommer att sända en rapport under helgen. Ha det gott, och trevlig helg.

KRAM

tisdag 13 september 2011

Svettig och glad

Har haft huvudvärk och ont i kroppen hela dagen. Hade ställt in mig på en hemmakväll, men lite vila efter middagen gjorde susen. Pricken över i: et var ändå att jag kom iväg på ett zumbapass. Det är nog bland det roligaste jag vet just nu och riktigt jobbigt. Fast kroppen känns tung och trött så får den sådan extra energi av all musik och den glädje som alla andra utstrålar. Just nu är jag nyduschad och redo för sängen, nöjd över att jag än en gång fick vara svettig och glad, tack vare Zumba.
Sov gott, KRAM

lördag 10 september 2011

Sömnlöst

Kan inte sova. Ligger i sängen och vrider och vänder på mig. Det regnar igen. Tur att vi hann klippa gräset igår. Det smattrar mot fönsterbläcket. I vår trädgård nickar de förtyngda blommorna åt varandra. Det svämmar över i vattentunnan.
Skönt med helg igen. Kroppen känns lite seg, säkert både av sömnbrist, halsont och veckans motion.:-)
Har varit på cellprovtagning i torsdags, så då fick man känna sig lite orolig igen. Det har säkert gått bra, men det tar väl ett tag innan svaret kommer.
Idag blir det en sväng till stan, Elin ska på kalas. Gubben min sitter i älgskogen, garanterat genomblöt. Han beslöt att skjuta upp att sätta tak på sitt jakttorn till nästa år. Han ångrar nog det just nu, i detta hällregn. Stackars älskling! :-(
Tiden går så fort, ett år har precis passerat från det att jag avslutade min strålning. Det går framåt, vilket är min strävan.
Trött, så jäkla trött. Måste försöka sova lite.
Kramar i massor

Skickat från min iPhone

söndag 4 september 2011

Min vän Karl-Johan

Vi har plockat svamp. Det var första gången vi gjorde det tillsammans och det var riktigt roligt. Först såg vi ingenting men när man väl hade funnit en så såg vi en till, en till, en till, en till osv.

Var dock lite osäker på vad vi hade plockat, men helt eniga om att alla var soppar. Vi var på jakt efter Karl-Johan. Väl hemma så hann jag inte ta reda på dem utan vi skyndade oss iväg på lite partaj. Idag (på eftermiddagen) la jag upp godsakerna på bordet. Hmmm..få se nu..ätas eller inte. Jag ringde en livlina, min kusin, som är expert på svamp. Hennes mobiltelefon var på rep så bilden jag hade skickat var inte till så stor hjälp. Att förklara hur de såg ut via telefon var inte så lätt men vi var helt överens om att alla som jag var osäker på borde jag inte äta. :-)
Den enda rädslan var att vi hade råkat plocka Gallsopp, för den smakar jätteilla. Soppar ska annars inte vara farliga men Gallsoppen kan förstöra en hel måltid. Jag putsade, rensade och skivade. Hade en liten stekpanna redo för att testa vissa bitar, kändes så synd att bara slänga svampar bara för att jag var osäker. Vilken tur att jag gjorde så, alla var Karl-Johan (kanske någon sandsopp). Lite stekt svamp fick förgylla vår sena lunch innan allt de andra skulle in i ugnen, ska nämligen torka den. Anser att torkad svamp är så lyxigt att ha hemma, bara att smula ner det i en soppa eller sås. Mums...

Än så länge är jag fri från magont eller kräkningar så svampen fick godkänt. :-)
Om det inte regnar blir det nog en sväng imorgon också.
Ha det gott, KRAM