Saker som gör mig glad - Fina fiskevatten

lördag 28 januari 2012

Sovmorgon

Dagens sovmorgon gjorde susen. Min man skjutsade Elin till dansträning på morgonen och tog även med hundarna. Ingenting störde min ljuva sömn. Jag höll rent av på att försova mig till dagens BCF möte som började kl 13.00.
Nu var det så att jag inte sov så länge utan jag hade planerat en shoppingrunda innan mötet. Hann dock shoppa lite ändå, trots att jag endast hade en timme på mig. Ibland är man effektiv. :-)
En jättefin turkos ( så klart) termoskanna fick följa med mig hem, samt nya bordstabletter och turkosa frukostskålar. Det märks väl att jag har dille på turkost. Lite presenter blev det också men det vågar jag inte avslöja ifall mottagarna läser bloggen.
Mötet var intressant. Våra bröstsköterskor från Sunderby Sjukhus var och berättade om deras förändrade afbetsuppgift. Det är dem som gör protesutprovningen för varje patient. Förut var det en speciell underklädesbutik som gjorde det men nu är det landstinget som ska göra det.
De gav ett bra intryck och fick svara på många olika frågor. Jag blev förfrågad om att vara styrelsesuppleant. Det är troligt att jag accepterar det, känner att jag vill kunna påverka och hjälpa de unga kvinnor som drabbas. Av de ca. 35 på mötet idag så var jag garanterar yngst.
Ikväll har vi en mysig lördag med god mat, tv och egenpoppade POPCORN. MUMS
Ha en skön lördag!
KRAM
Skickat från min iPhone





fredag 27 januari 2012

Utbankad biff

Det är så jag känner mig just nu. Har sovit uruselt i veckan. Tre- fyra timmar per natt. Trots att jag har tagit insomningtabletter så har min sömn varit sporadisk. Har dock jobbat som vanligt, men ikväll känns det av.
Var och tränade i måndags och tisdags. Blir så glad av det och musklerna får sitt.
Så lite muskelvärk har jag också. :-)
Nu fattar jag inte varför jag har mina sömnbesvär. Vet att Tamoxifen kan ge lite biverkningar men det är nog en kombination av olika saker.
Det jobbiga är att mitt humör rubbas, det svänger upp och ner, ibland känns det som om det är lindrigast om jag bara är tyst.

Är less på att vara så trött utan att kunna sova, för jag mår bra annars. Är glad att jag har ork till skratt, vilken tur för mina kollegor. ;-)

Ikväll har vi avnjutit lite italiensk middag, mozarella, tomat, basilika, parmaskinka, färsk pasta, ruccula, god ost och vin. Ett riktigt sömnpiller så kvällen fortsätter nog i soffan, liggandes och snarkandes.

Sov gott!

KRAM

Skickat från min iPhone

måndag 16 januari 2012

Smal eller tjock, spelar ingen roll..

Jag är ok och det är det som räknas.
Allt var bara bra med mig enligt Dr. Nisse. Inga konstigheter på något sätt.
Ni vet ju hur det är, man ska alltid höja orolighetsfaktorn några snäpp inför besöken.

Är på väg hem nu. Har nyss sett en film. Unnade mig en plats i affärsklass. Bättre och större stolar, fika, tidning och hörlurar.
Längtar hem till familjen. Börjar närma oss Piteå, jag känner det på lukten. För de som bor där vet vad jag menar. :-)
Hoppas det inte är någon ny resenär som inte varit åt det här hållet tidigare, för de kanske börjar blänga surt på grannen. Pappersbruket sprider nämligen en inte allt för angenäm fislukt.

Fast man vet aldrig, jag är iaf oskyldig.

Kram

Träd träd träd

Sitter och skumpar på bussen just nu. För ovanlighetens skull har jag lyckats sova bort tre fjärde delar av resan. Är så trött. Tog en tablett igår, hade lite svårt att varva ner. Somnade nästan bums.

Just nu passerar vi en massa träd. Sträckan mellan Skellefteå och Umeå är så tråkig och händelselös. Lyckan kom när det blev fika dags, kaffe och renklämma. Den vita snön är så vacker och sprider ljus omkring. Är nog framme om en halvtimme, då är det bara att stressa vidare till muga scinten.

Ha det gott, kram

söndag 15 januari 2012

Läkarträff

Fick en kallelse till Umeå tidigare i veckan. Jag fattar inte varför de ska ha så dålig framförhållning. De ville att jag skulle komma dit den 16:e januari, alltså imorgon.
Tänk om jag hade varit bortrest då hade jag ju missat detta, för självklart vill jag bli undersökt. Nåväl, jag var hemma och jag åker...imorgon. Har bokat både taxi och buss, taxin hämtar mig kl. 05.10. Fy farao vad tidigt. Är inte såå orolig inför den här gången som jag brukar vara men kan erkänna att efter att jag hade läst brevet började tankarna fara runt. Hur mår jag egentligen?

Tiden bara rullar på i rallyfart. Jobbar 100% och det känns som om jag inte hinner med så mycket mer än det. Det är rätt stressigt på jobbet, iaf för mig. Tidigare var jag väldigt stresstålig och kunde göra flera saker samtidigt men nu blir min hjärna blockerad om det blir för mycket. Jag börjar darra och känner panik, nära till gråt. Detta sker oftast i samband med månadsboksluten. Övriga veckor är det inte lika illa men visst känns det. Ibland är jag så trött efter jobbet men jag tvingar mig själv att åka och träna eller promenera bara för att vila huvudet.
Har satt upp mål att motionera dagligen, går på två pass i veckan (aerobics och zumba).Vissa dagar måste jag bara slappa. Det konstiga är att jag inte minskar i vikt, snarare tvärtom, fast jag äter bättre och rör på mig mera. :-(
Kanske det beror på sömnbristen, för jag sover jättedåligt. Vaknar flera gånger varje natt, förrutom när jag tar insomningstabletterna men det händer att jag vaknar ändå.

De senaste veckorna har mitt ena bröst (det friska) kliat jättemycket. Det känns inte som om det skulle vara något men lite orolig blir jag. Mammografin i höstas visade inget men så här inför läkarbesöket så funderar men lite extra på det.

Jaha, vad ska jag säga till Dr. Nisse? Jo tack jag mår rätt bra, förutom klådan på brösten, sömnbesvär, stress,huvudvärk, torr lite här och där, samt en stor champinjonodling i underlivet.
Muga scint, provtagning och träff med Nisse står på programmet. Kommer väl hem sent imorgon kväll. Bussresan tar nästan fyra timmar. Gäller att ta med en bok, tidning och hörlurar.

Ha en skön söndagkväll.
KRAM