Saker som gör mig glad - Fina fiskevatten

söndag 26 juni 2011

Framtidstro

Att läsa bloggar är inspirerande, frustrerande, engagerande och man blir rätt funderande.
Vi är många som kämpar mot Cancermonstret och jag undrar när det egentligen ska sluta, när är kampen över? Fastän mina behandlingar är över (förutom Tamoxifen)så känns det inte som det är över ännu. Kanske om fem år när jag blir friskförklarad, eller kommer det att vara så här resten av mitt liv?
Jag tycker att jag mår bra nu, livet har återvänt men ändå så känner jag mig inte riktigt fri. Upplever att jag fortfarande har behov av att berätta, ibland till helt främmande människor, att jo..jag har faktiskt varit sjuk, bröstcancer. Vet inte varför. Så kul är det inte att se deras chockade miner och höra deras beklagande ord, nämen oh så hemskt..så tråkigt för dig.
Hjälper verkligen antihormontabletterna, fast jag inte har alla biverkningar?

Jag njuter varje dag av nya dofter, smaker och intryck, men även av igenkännande. För faktiskt så är mycket glömt och saknat från förra sommaren. Kommer inte ihåg så jättemycket, men jag minns mina BC vänner, våra vinkvällar, våra samtal, vår fina vänskap.

Så länge jag vet att det finns en återfallsrisk så kan jag inte riktigt slappna av i tanken, men lever ändå ett lyckligt och njutbart liv.

Jag tror på framtiden men är lite rädd för att möta den.
När vi gör det tillsammans så går det bättre,för
Tillsammans är vi starka.

KRAM och godnatt!

fredag 24 juni 2011

Glad Midsommar!

Myser i mitt växthus. Det duggregnar lite.

söndag 19 juni 2011

Knöliga ben

Celluiter, apelsinhud m.m., ja allt som man kallar groparna på låren finns där hos de allra flesta, men under den här pansarn finns något annat. Numera känns mina ben fastare men ännu knöligare. Vet inte om hur cellgifterna påverkade fettvävnaderna men helt klart påverkade de benen. Efter ca. 6 månaders "blyben" fick jag äntligen rörelsefriheten åter men värken fanns kvar mycket längre. Kan fortfarande känna av lite.

Tycker dock att de är så knöliga, vet inte om ni andra har det så. Har ni något bra knep till att det ska bli bättre?
Att massera gör bara ont.

Har bokat tid för återkontroll i augusti. Har beslutat mig för att inte tänka så mycket på det, fast jag vet att hypokondrin kommer smygande snart. :-)

Känner att jag skulle behöva lite tid helt för mig själv, utan hundar, man och barn. Bara vara, göra det jag känner för, för stunden. Ibland blir det lite för mycket. Sedan vi fick hem valpen har jag fått alldeles för få sådana stunder. Känner mig trött.
En stund i trädgården gör gott. Det blir bättre när vi får semester, då kan vi alla få koppla av tillsammans. Ser verkligen fram emot det.

Ha en skön kväll.
KRAM

lördag 18 juni 2011

måndag 13 juni 2011

Det kom en inbjudan..

Välkommen till helgen för unga kvinnor 16-18 september 2011 i Skellefteå.
Jaaa tack, så kul och jag kommer.
Det blir jätteroligt. Inget är schemalagt utan aktiviteterna bestäms av deltagarna. Man bor i enkelrum. Kost, logi och resa ingår i priset på 300 kr. Detta är ett arrangemang via BRO som står för resterande kostnader.
Jag längtar verkligen dit, kanske vi ses där. Är det någon som ska dit?

Det är ett tag till september, så först ska jag njuta av sommaren. Helgen har varit fantastiskt skön, + 29 grader. Dagarna har varit nästan för varmt, men man ska inte klaga. Lite trädgårdsarbete har jag hunnit med. Duschat hundarna och mig själv med vattenslangen. Min man, stackarn, har jobbat helg, 12 timmars pass per dag.
Vi har suttit ute sent på kvällarna och njutit..en stund..sedan kom MYGGEN. Dessa blodsugande, irriterande, surrande småkryp som kan göra en sömnlös, kliandes, blodig och jävligt förbannad. Men det finns hopp.. :-)
Tackar uppfinnaren för myggspiralen, räddaren i nöden. Även deon MYGGA är effektiv.
Tror ändå att jag tål myggen bättre i år en tidigare. Förra året avskydde de mig, kanske berodde det på cellgifternas avskräckelse. Kan hända att lite gifter är kvar fortfarande, eftersom de håller sig på lite avstånd.
En sak som är positiv med cellgifter iaf, förutom att de dödar cancerceller.

Ska förresten boka tid för återbesök i augusti. Fick ett brev att jag måste ringa själv. Huu, en ilning gick genom ryggraden. Ska försöka att inte tänka så mycket på det. Leva i nuet, i sommarens sköna famn, med grillmat och rosé.

Känner mig stressad över att jag inte hinner med att läsa era bloggar. Jag har läst ikapp lite men har inte hunnit med att kommentera. Det är väl så när orken sakta men säkert kommer tillbaka så vill man göra så många olika saker. Kan hända att jag pressar mig lite för hårt ibland, inte vilar ordentligt, så när jag väl sätter mig ned finns det inget kvar. Jag sitter hela dagarna framför datorn på jobbet, så det är rätt skönt att gå ut i trädgården och pyssla när man kommer hem.
Tur är att jag har min nya mobil, då kan jag surfa lite i sängen. :-)

Kanske att det blir en liten stund nu, ha det så bra.
God Natt och kramar i massor

torsdag 9 juni 2011

Skolavslutning

Elin har gjort en tårta till torsdagens skolavslutning. Det märks att hon har praktiserat på konditori. Visst blev den fin?
Både jag och min man ska följa med till skolan och efter det ska vi ha en riktigt mysig dag tillsammans.
Kram

Skickat från min iPhone

Mitt nya växthus !

Äntligen är det färdigt, ja nästan. Har inte inrett det klart. :-) Fler bilder kommer.
Åt en premiärmiddag i måndags. Igår och idag har det dock varit alldeles för varmt. Myggen har kommit tillsammans med värmen, fy det kryllar av dem.

Mår rätt bra, men trött. Allt detta i kombination jobb, valp, de andra hundarna, planteringar. Detta är roliga saker men när det blir för mycket av det goda så rinner bägaren över. Som ni kan läsa så är det här inlägget sent skrivet, men jag kunde inte somna. Har lite svårt att slappna av i tanken.
Men jag får nog göra ett nytt försök.
Kram och god natt


Skickat från min iPhone

söndag 5 juni 2011

torsdag 2 juni 2011

God natt!

Nu är det dags att drömma sig bort några timmar. Var så trött efter jobbet idag..jo ni läste rätt, jag har jobbat idag. Det är månadsbokslut så hela avdelningen var på plats. Efter alla siffror och summor såg jag nästan dubbelt p.g.a trötthet. Snoddas skulle precis vila lite när jag kom hem så han och jag sov en stund tillsammans.
Det känns i huvudet att jag har ökat min arbetstid upp till 75%. Stressar upp mig här hemma. Vill ha ordning och reda, men har man en busig liten valp är det inte så lätt. Fast vi är tre som hjälps åt så räcker inte tiden riktig till. Skönt ändå att jag kan ta mig tid och vila.
Imorgon är en annan dag.

Sov gott! KRAM

onsdag 1 juni 2011

Äntligen Sommar

Efter veckor med kallt och regnigt väder så skiner solen skönt. Detta är första kvällen vi sitter ute i kortärmat och slipper frysa. Ljuvligt. Jag unnar mig ett glas vitt och solar lite.

Snart kan jag njuta både inne och ute, för snart är mitt växthus färdigt. Längtar...

Trevlig kväll!
Kram