Saker som gör mig glad - Fina fiskevatten

måndag 8 november 2010

Nattsvart i byn

Har varit hemma idag. Hade lite feber under natten och var så förkyld på morgonen så det var ingen tvekan om det beslutet.
Har vilat och druckit varmt. Känner mig mycket bättre ikväll om man jämför med igår.
Det har strulat med elektriciteten hela dagen idag. Strömmen gick lite då och då. På eftermiddagen försvann den en längre tid, som tur var blev det hämtmat från Max annars hade det varit lite extra jobb att fixa middagen.
Det var något större fel som berörde fler byar men det skulle bli åtgärdat inom de närmsta timmarna.
Elin satt och gjorde läxan i stearinljusets sken, jag satt och pysslade medans min man tog in ved och tände en skön brasa i kaminen, herre gud det låter som om det var på mormors tid. Tänk vad tyst det blir när alla apparater stängs av, ingen dator, ingen värmepump, ingen kyl eller frys, ingen radio, ingenting lät förutom våra samtal med varandra, min sax som klippte i papper, Elins blyertspenna som skrev och brasans sprakande. Så ljuvligt skönt det var med denna tystnad. Vi hade det jättemysigt tillsammans.

Egentligen borde man göra så här planerat, någon gång. Det ger en lugn och harmonisk känsla, det finns ju inte så mycket man kan göra. Den bästa planeringen vore att boka upp några dagars vistelse i en stuga utan el, för skulle man göra det hemma så skulle man nog bara bli stressad över allt man inte hann göra. Att bara fly och lyssna till tystnaden hjälper en stressad själ, är helt säker på det.

Nu är strömmen tillbaka och jag var tvungen att titta lite tv, slå på datorn, brygga lite kaffe, ladda mobiltelefonen m.m. Det vänder snabbt. :-)

God Natt!

4 kommentarer:

  1. Du har helt rätt. När man känner det där lugnet lägga sig kommer man på nåt sätt närmare sig själv och varandra och naturen. Underbart!

    SvaraRadera
  2. Åh, vad mysigt det lät. Vi har faktiskt haft en kväll när vi stängde all elektricitet, utom kyl o frys o element (för kallt här uppe i norr). Barnen uppskattade helkvällen i stearinljusens sken, brasans värme och att vi spelade spel tillsammans. Något de faktiskt efterfrågar :)
    Kram Malin

    SvaraRadera
  3. Låtermysigt! Kanske något att anamma då elpriserna stiger......=0)

    SvaraRadera
  4. Härligt! Visst borde man känna lugnet lite oftare, utan att alltid vara så anträffbar...

    SvaraRadera