Saker som gör mig glad - Fina fiskevatten

söndag 4 april 2010

Påskdagen och äntligen sol igen, samt panik inför bikinisäsongen

Så härligt det har varit idag. Soligt och varmt.

Vi tog en lång promenad och efter det blev det skön avslappning på altanen. Det var faktiskt, tro det eller ej, 20 plusgrader mot solväggen. En efterlängtad kopp kaffe och en bit sockerkaka var belöningen efter promenaden.

Satt och funderade medans solens strålar stekte min panna, att tänk snart är det dags att börja klä av sig nu när solen börjar värma ordentligt. Herregud, tänkte jag, hur kommer det att se ut?

Jag är väl en person som är rätt självkritisk mot mig själv, speciellt när det gäller det yttre. Ibland kan jag tycka att jag är rätt snygg (och min kära make tycker jag är snygg jämt, vilket är helt underbart)men ni vet ju hur de flesta kvinnor är, alltid finns det något som man vill förändra.
Genom min sjukdom så sker det automatiskt att jag blir mer och mer kritisk mot det yttre för att jag har inget hår (och snart far bryn och fransar), jag sväller upp av cortisonet och all mat, har ett ärr över bröstet som påminner om vad som varit där och att mina tänder inte ser lika friska ut. Hur f-n ska jag då se ut i bikini? Bikinin kommer att skära in i min hud så hela jag kommer att se ut som en gigantisk salamikorv, superläckert eller hur?
Kanske så illa är det inte, det är bara min självbild som har blivit lite rubbad, men ändå så kan jag inte låta bli att tänka på det. Jag vet att för att detta ska vända, måste jag tänka mer inåt för att bygga på det yttre förtroendet. Har förstått att detta är något som inte bara jag känner, fler i min situation känner likadant, vilket gör att deras bild på sig själv förändras och det mycket p.g.a. sjukdomen.

De här känslorna kommer och går, kan antingen försämras eller bli bättre och jag vet att de kommer att bli bättre. Försöker tänka framåt och fantiserar om vilken slags frisyr jag ska ha när håret växer ut igen. Jag hinner nog testa massor med olika stilar innan det har vuxit ut ordentligt, det kommer att bli jättespännande.

Nu vet jag ju att det är tag till bikinisäsongen och mycket kan hinna hända innan dess, men en sak är nog säker, jag kommer inte att bli smal och snygg som en grönsak (sparris, slanggurka)till sommaren utan får nog nöja mig med något från charken (falukorv, salami, fläskfilé). En sak är ju faktiskt positivt, män brukar oftast föredra kött före grönsaker. :-)

6 kommentarer:

  1. Hej! Du verkar ha kunnat njuta av solen, gott sällskap, god mat mm i påskhelgen fast dotra och gubben va på vift.

    På tal om bikinisäsong, Du är ALLTID vacker!!!
    Livet vore bra trist om det bara fanns grönskaer att äta. Hur gott e det inte med en saftig korv eller en väl lagrad salami som jag själv!!! =0)

    Ha det bäst min vän! Saknar och längtar efter dig också!

    SvaraRadera
  2. Håller med Sara, du är alltid vacker! Du var som en nyponros när vi träffades hos mor och far. Med ditt turkosa och även turkost på ögonlocken. Supersnyggt! Skit i bikinin, jag har inte haft någon på flera år. Går lika bra med shorts och linne! Om man behöver bada så blir det baddräkt för min del. Sedan ger man ju så mjuka kramar och du får ett gäng av dem av mig!

    SvaraRadera
  3. Hej tjejer, tack för era ord och kramar. :-)
    Jag älskar en väl lagrad salami och shorts och linne är jättesnyggt, så allt kommer att ordna sig.

    SvaraRadera
  4. Det mesta sitter ju i huvudet. Som sagt, en del föredrar ju det ena framför det andra :-)

    SvaraRadera
  5. Hej Annika,

    håller helt med föregående talare och känner så väl igen mig i dina tankar. Har en make som gång på gång blir förbannad på mig för att jag är så själkritisk vad gäller mina prestationer och mitt utseende. Jag prenumererar på ett nyhetsbrev från "Upphopp" med Olof Röhlander och där fick man idag tipset att man ska ta den negativa tanken som man har om sig själv och skriva den på en lapp och sedan riva sönder den och kata lappen i soporna. Sedan tänker man att den tanken är kasserad för att jag inte vill ha kvar den. Kanske vi ska försöka att göra en sån övning då och då du och jag Annika? Helt enkelt kasta bort alla skittankar som man har om sig själv. Om man gör det nog många gånger så kanske det funkar;)

    SvaraRadera
  6. Visst är det så, både Funbun och Clara har helt rätt. Det är i huvudet problemet sitter. Tack Clara, ska testa en sån där övning.

    SvaraRadera