Saker som gör mig glad - Fina fiskevatten

tisdag 9 mars 2010

Hemma men utan resultat

Vi steg upp kl. 04.30 som planerat. Båda var väldigt trötta efter en orolig natt sömn, men det var bara att kämpa sig upp. Lite frukost hjälpte oss att vakna till lite mer.

Taxin hämtade upp oss kl. 05.15 och körde oss till bussen. Sådana här tidiga mornar är det tur att man slipper köra bil själv. En varm buss och möjlighet att kunna blunda en stund är mycket värt när man är trött. Jag och dottern försökte sova lite men det gick väl inte så bra, lite slummer då och då i alla fall. Vi sysselsatte oss med lite musik, Nintendo DS, samtal och fika. Tiden går ändå lite fortare när man är två.
Väl framme i Umeå gick vi direkt till hotellet. Vi kom fram tidig, så vi kunde inte checka in (det gör man från kl. 14.00´) . För att underlätta lite för oss fick vi lämna in våra väskor. Ni vet ju att tjejer ( i alla fall jag) är bra på att packa många "bra att ha saker" och den här gången hade jag lyckats extra bra med packningen, den var jättetung. :-)

Därefter gav vi oss iväg till onkologen för provtagning. Som vanligt lite väntan innan min tur. Vi hade ännu inte hunnit med någon lunch, så våra magar gav ifrån sig högljudda knorrar, självklart kunde vi inte hålla tillbaka med fnisset.
Vägningen resulterade med ytterligare viktuppgång. Snart kan jag titulera mig som "Big Mama". Provtagningen gick som vanligt bra, dock ej lika smärtfritt. Tror tanten slant med kanylen lite, aj som f-n.

Ytterligare väntan innan läkarbesöket. Min kära läkare, Nisse hälsade min dotter välkommen och småpratade lite med henne, innan han tog tag i mitt ärende. Det visade sig att mina provsvar inte var till belåtenhet. Mina levervärden var för låga för att jag skulle kunna få cellgiftsbehandling. En vanlig biverkning av Taxotere (cellgiftet) är just försvagat levervärde. Det är sådant som kan hända, inte så mycket som man kan göra åt. Jag var beredd på att detta skulle hända, att jag kunde få någon behandling inställd, så det kändes inte så farligt. Nästa provtagning blir på måndag hemma i Luleå, är de ok kommer jag att åka ner igen på tisdag. Nisse kommer att kontakta mig på måndageftermiddag. Jag tar regelbundna prover både i Luleå och Umeå eftersom studien kräver det, men cellgifterna ska alltid ges i Umeå.
Eftersom min dotter var med ansåg Nisse att vi ändå skulle stanna kvar över natten och ha lite mysigt tillsammans, vilket vi även gjorde.

Äntligen fick vi äta lunch så vi fick tyst på våra magar. Efter incheckning slappade vi lite på rummet. Vi pratade lite om vad vi skulle hitta på och beslöt oss för att ta bussen in till centrum. Hämtade upp remissen för nästa veckas provtagning, sedan åkte vi in till centrum. Vi hade det riktigt mysigt. Gick runt i olika affärer. Min dotter köpte pysselprylar, så klart, hon älska det. Själv köpte jag ett härligt Body Butter från Body Shop. Oh, jag hoppas verkligen att den affären kommer tillbaka till Luleå, de har så fina produkter. Köpte lite goda frukter och nötter att mysa med på kvällen.

Efter en härlig stund på stan, åt vi en god middag på hotellet. Sedan svirade vi om till nattlinne, kröp under täcket, åt lite frukt och nötter och hade det jättemysigt.
Lamporna släcktes kl. 21.15, vi sov bra trots den ovana värmen i rummet.

Steg upp utvilad men ändå trött, sov nog för mycket i natt. Frukost, lite tv och bussen hem. Det var skönt att komma hem. Nu är det bara att ladda inför nästa gång och hoppas att det blir behandling.

4 kommentarer:

  1. "Shit" vilken osis med proverna, men ni verkar ju haft det mysigt trots allt. Bättre lycka nästa gång.

    Kram Barbro

    SvaraRadera
  2. Hej! säkert lite tråkigt då man ändå var inställd på behandling men det är bra att de kollar upp så du har bra värden före, de verkar kompetenta och snälla. Bra att ni fick mycket dotter mamma mys!
    Shopping har ingen mått dåligt av =0)

    SvaraRadera
  3. Hoppas det går bättre nästa gång! Håller med Sara, lite shopping piggar alltid upp :-) /Kram Susanne

    SvaraRadera
  4. Hoppas du o din dotter får en skön vila efter denna jobbiga resa .Vi är många som tänker på dej o din fam.under denna jobbiga tid.
    Kram Alva.

    SvaraRadera