Saker som gör mig glad - Fina fiskevatten

fredag 10 februari 2012

Felaktig behandling av bröstcancerpatienter

Just nu kretsar mina tankar kring det fruktasvärda misstag som mitt landsting och Sunderby Sjukhus har begått. De har upptäckt fyra fall av bröstcancer där något har blivit fel när det gäller diagnostik och behandling.Det allvarligaste fallet är en kvinna som fick ena bröstet bortopererat, där det senare visade sig att det inte var cancer. I de tre andra fallen har de inte gått ut med vad som kan ha gått fel, men det ska vara frågan om konstaterad cancer.
Landstingets ledning har inte gått ut med detaljer vilken jag kan förstå av hänsyn till de drabbade kvinnorna.

Vilken traumatisk upplevelse för var och en både psykiskt och fysiskt, tänk på deras familjer, anhöriga. Vilken oro.
Dessutom känner jag att mitt starka förtroende för bröstcancervården i Norrbotten tappar i styrka. Är väldigt nöjd själv med hur jag har behandlats och blivit mottagen, och har verkligen förlitat mig på deras kompetens. Har även rekommenderat det till andra kvinnor, att förlita sig på bröstcancersjukvården i Norrbotten.
Hmmm...jag vet inte vad jag ska tycka nu.

Undrar vad detta kommer att innebära framöver? Kanske andra behandlade kvinnor börjar fundera på om deras behandling, operation var korrekt? Kanske kvinnor kommer att tveka inför mammografiundersökningarna och kanske strunta i dem.

Jag vill lita på sjukvården och jag vet att jag har fått bra behandling, och jag hoppas verkligen ett detta aldrig kommer att inträffa någon fler gång. Jag tänker på dessa kvinnor och hoppas verkligen att de får all hjälp de behöver för att kunna orka leva med det som hänt. Sådana här sår tar verkligen lång tid att läka.

Ni kan läsa artikeln i Norrbottens Kuriren HÄR
Pressmeddelande på Landstingets hemsida HÄR

Kramar
Annika

1 kommentar: