Saker som gör mig glad - Fina fiskevatten

tisdag 12 oktober 2010

Nordanvinden hälsade på igår kväll

SSScchhwisssssss! UUUUUiiiiiiiii! Smatter, smatter

Ja, ungefär så där lät det igår när nordanvinden våldgästade oss sent på kvällen.
Han piskade, kylde och ruskade om oss rejält. De löv som satt kvar på träden fick ta ett snabbt avsked innan de störtade mot den isiga backen. Det var minus 5 grader och underkylt regn. Bilarna och marken blev snabbt isbeklädda, fönsterrutorna skakade av rädsla och attackerades av isregnet.
Det stormade på ordentligt och självklart började man fundera på om det var något som man hade glömt att ta in, men vem skulle ge sig ut och hämta det, inte jag iaf. Lyckligtvis var det inget av värde så det fick vara kvar till morgonen.

Gatorna och bilarna var täckta av ett islager på morgonen. Shit, sommardäcken är fortfarande på..jaha..det får väl gå ändå. Elin fick lämna cykeln hemma och kanade iväg till skolan istället. Annars var det inga otrevliga överraskningar på tomten, tänkte ifall saker hade flugit hit eller bort, träd som vält eller växthus som krossats..men som tur var så såg allt som vanligt ut.

Nu skiner solen skönt men det är fortfarande kallt på marken för på vissa ställen ligger isen kvar än. Det är lika bra att börja vänja sig, kylan kommer allt närmare och snart är det vitt. Längtar dit men ändå inte.

Kram

1 kommentar:

  1. Ja, det blev en resa i sakta mak till arbetet. Vi hade inte heller skiftat däck... A gjorde det på kvällskvisten innan mörkret föll. Känns säkrare nu, gruvade mig lite för resan till jobbet när det var så dåligt väder under kvällen före. Hu, halkan är så obehaglig. Skulle tro det beror på att jag halkat av vägen en gång...

    SvaraRadera