Saker som gör mig glad - Fina fiskevatten

torsdag 8 juli 2010

Just nu mår jag så gott..


Dagar blir till nätter, nätter blir till dagar. Klockan tickar på av bara farten. Har verkligen vänt på dygnet. Är uppe sent, ca. 01.30 varje kväll och sover till 10.30. Jag tycker inte om att sova så länge på morgonen, vill gärna njuta av de tidigare timmarna så det kändes skönt att jag imorse (äntligen) steg upp (för mig) i rimlig tid.

Har aldrig förr tänkt så mycket på bröstcancer men sedan jag blev sjuk blir jag påmind av den lite här och där. Man kan likna det med när man till exempel köpt en ny bil, plötsligt upptäcker man fler av den modellen och färgen på vägarna.
Senaste tiden har media på olika sätt uppmärksammat cancer och även bröstcancer med artiklar angående indragningar av mammografibussar, tvrepotage om olika människor som drabbats, olika forskningsrapporter m.m.

I går kväll zappade jag mellan tvkanalerna och började se en film "Living out loud", drama från 2009. Det visade sig att det handlade om en kvinna som arbetar som musiklärare, är lyckligt gift och har två barn. Men över en natt förändras hennes liv i grunden. Hon får beskedet att hon drabbats av bröstcancer. Plötsligt står hon inför en oviss framtid och hon och hennes familj tvingas fråga sig vad som verkligen är viktigt i livet. Man får följa hur hennes och familjens tillvaro förändrades fysiskt och psykiskt.

Både min man och jag kände en klump i magen när vi såg hon och hennes make gå hand i hand på väg in till sjukhuset för att få beskedet. Plötsligt var mina tankar tillbaka till den dagen, 16 november 2009, då vi själva var med om detta. Film har en tendens att ibland försköna och eftersom den var amerikansk så hade den ett lyckligt slut. Den här gången anser jag att det var en bra sak eftersom den ändå väckte så starka känslor.

Trots alla påminnelser om den situationen jag befinner mig i så känner jag mig lugn och positiv. När det är sommar, varmt och familj och vänner är nära är det som bäst och så är det nu.

Just nu mår jag så gott...

1 kommentar:

  1. Jag blir så glad av att höra att du mår så gott nu, NJUT!

    Kram Lisbet

    SvaraRadera