Saker som gör mig glad - Fina fiskevatten

söndag 21 februari 2010

Nybakad Finsk rågrieska, mums



Har bakat ett stekpannebröd, det går fort och lätt att grädda och smakar jättegott nygräddat.

Varsågod här kommer receptet:

7 dl mörkt eller ljust lantbrödsmjöl
1 msk bakpulver
1 tsk salt
1 msk sirap
ca. 4 dl filmjölk eller yoghurt

till utkavling: vetemjöl

Mät upp mjölet i en bunke, blanda ner bakpulver och salt. Tillsätt sirap och filmjölk, arbeta ihop till en deg.

Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela den i 8-10 delar. Kavla varje del till en tunn kaka ca. 15 cm i diameter. Använd rikligt med vetemjöl under kavlingen. Nagga kakorna med en gaffel.

Grädda kakorna i en torr stekpanna på medelvärme ca 2 minuter på varje sida, så kakorna blir vackert gullbruna. Serveras varma med smör.


Smaskens!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar